Miniroparun ZVL

miniroparunzvl

De Mini-Roparun Zeeuws Vlaanderen is een sponsor estafetteloop van ongeveer 65 kilometer door West Zeeuws Vlaanderen waarbij kinderen tussen de 10 en 15 jaar, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

De doelstelling van de stichting is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting ROPARUN. De Stichting ROPARUN besteedt deze gelden aan de palliatieve zorg van kankerpatiënten.

In 2013 is de eerste Mini-Roparun gelopen. Deze editie ontstond o.a. door een samenwerking van teamleden uit de Roparunteams 9 en 320.  Door het enthousiasme van de deelnemers is er in 2014 opnieuw een Mini-Roparun georganiseerd door een aantal vrijwilligers. Al vlug was duidelijk dat het wederom een succes was. Naar aanleiding van deze successen hebben de organisatoren besloten om in 2015, met behulp van sponsoren een stichting op te richten, die het mogelijk maakt om de Mini-Roparun uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend sportief evenement.

De Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen wordt niet alleen meer gelopen in de gemeente Sluis maar sinds 2016 ook in de gemeente Terneuzen!

Mini-Roparun Zeeuws Vlaanderen, editie Terneuzen: 10 mei 2019

Mini-Roparun Zeeuws Vlaanderen, editie Oostburg: 17 mei 2019

Neem hier een kijkje op de website van de Mini-Roparun.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close